Baba ganoush

Aubergine is typisch zo’n groente waar je van houdt of waar je van gruwelt. Ik vind het heerlijk, al is het wel van belang dat je de aubergine goed klaarmaakt. Rooster of gril je hem niet lang genoeg dan eet je zeker niet smakelijk!

Baba ganoush is een dip gemaakt van aubergines die van oorsprong uit het Midden-Oosten komt. En met dit makkelijke recept voor baba ganoush zit je altijd goed! Hou wel even tijd in de gaten voor het grillen van de aubergines want dat duurt even.

Ingrediënten 

  • 3 aubergines
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 el tahini
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 citroen
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op 180°C.
  • Snijd de aubergines in de lengte doormidden en kerf met een mes de snijkant in ruitvorm in. Besprenkel met olijfolie en leg met de snijkant naar boven op een bakplaat. Bak ongeveer 45 minuten tot het vruchtvlees helemaal zacht is.
  • Pak de knoflookteentjes samen in aluminiumfolie en leg ook in de oven om te poffen.
  • Schraap met een lepel het vruchtvlees uit de schil van de aubergine en doe in een keukenmachine, samen met de knoflookteentjes (zonder velletje). Voeg de tahini, komijnpoeder en 2 eetlepels olijfolie toe. Draai tot een groffe puree.
  • Breng op smaak met zest en sap van de citroen, peper en zout en eventueel wat extra komijnpoeder of olijfolie.

Wij eten hem vandaag met een Turks broodje, maar het is ook lekker broodbeleg. Geniet ervan!