Eigen soepstengels met toppings

Super simpel maar super leuk om te maken. Deze soepstengels kun je zelf beleggen met alles wat je lekker vind. De kinderen vonden het super leuk om te maken en wilde het zelfs mee naar huis nemen.

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat ondertussen het deeg bijna ontdooien. Dit duurt ca. 10 min.Leg steeds 2 plakjes bladerdeeg iets overlappend naast elkaar en druk vast. Halveer deze brede deegrepen in de lengte, zodat je smallere deegrepen krijgt.
  2. Splits het ei (het eiwit wordt niet gebruikt). Roer de eidooier los en bestrijk hier de helft van de deegrepen mee. Snijd van het deeg soepstengels en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Bestrijk/bestrooi de deegrepen met toppings. Bak de stengels ca. 12 min. in de oven. Verwissel de platen halverwege de baktijd.