Maïsmuffins

Een feestje op je bord: een maïsmuffin! Op de dinsdaggroep hebben we deze gezonde muffin gegeten.

De recensies van de kinderen zeggen genoeg:

★★★★ – Lara – machtig, maar zeker lekker

★★★ – Ray – heel lekker

★★★★★ – Simon – smaak was heerlijk

Benodigdheden (15 muffins)

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de boter in een steelpan. Vet de muffinvorm in met 1 el van de boter en bestrooi de holtes met tarwebloem.
  2. Rasp de kaas. Laat de mais uitlekken en doe 2/3 van de mais met de karnemelk in een ruime kom. Pureer met de staafmixer zo glad mogelijk. Voeg de eieren, chilisaus en de rest van de boter toe. Klop met een garde tot een egaal mengsel.
  3. Meng in een andere kom het maismeel, de bakpoeder, het zout en de tarwebloem. Voeg samen met de kaas toe aan het eimengsel en meng glad met een garde. Verdeel het beslag over de holtes van de muffinvorm en verdeel de rest van de mais erover.
  4. Bak de maismuffins in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Haal de muffins uit de vorm terwijl ze nog warm zijn.