Vegan Wentelteefjes-muffins

Een heerlijk gezond recept die voor allemaal verschillende gelegenheden kan worden gemaakt. Als ontbijt, tussendoortje, dessert of als traktatie!

Ingrediënten voor 8 muffins:

  • 125 ml sojaroom
  • 125 ml sojamelk met vanillesmaak
  • 1 el maïzena
  • 3 el bloem
  • 3 el koekkruiden of kaneel
  • 8 plakjes witbrood (het liefst van vorige dag)

Voor de vulling:

  • 1 portie vegan fluffy ongezoete slagroom
  • Rasp + sap van 1 citroen
  • 1 zakje vanillesuiker

Voor de garnering:

  • 200 g gemengd bosfruit (Aardbeien, rode bessen, frambozen of bramen)
  • Kneepje honing of ahornsiroop

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Klop met de garde in een brede kom de room, de melk, de maïzena, de bloem en de koekkruiden of de kaneel door elkaar. Breng op smaak met een scheutje ahornsiroop.
  3. Haal steeds een plakje brood door het beslag en verdeel de wentelteefjes over de muffinvormpjes.
  4. Bak 10 minuten en laat afkoelen.
  5. Klop ondertussen alle ingrediënten voor de vulling.
  6. Vul de wentelteefjesbakjes (lauwwarm is lekker!) met het roommengsel en decoreer met het bosfruit en met eventueel nog een kneepje ahornsiroop.

Variatievulling:

Niet vegan, wel lekker en makkelijk: 125 ml crème fraîche met 1 zakje vanillesuiker en rasp en sap van 1 limoen.