Blauwe-bessencheesecake

Yvette was 15 maart jarig en die trakteerde het team met deze heerlijke taart!

“Drie redenen waarom je deze cheesecake met blauwe bessen moet maken: de bodem is goddelijk, de choco-laag hemels en de vulling verrukkelijk.”

Ingrediënten (10 personen):

  • 150 g volkoren biscuits
  • 70 g gezouten roomboter
  • 200 g kristalsuiker
  • 100 g melkchocolade (tablet)
  • 400 g roomkaas naturel
  • 200 g volle franse kwark
  • 3 middelgrote eieren
  • 1 limoen
  • 150 g verse blauwe bessen

Benodigdheden:

  • Bakpapier
  • Springvorm (diameter van 24 cm)
  • Keukenmachine

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed de bodem van de springvorm met het bakpapier. Verkruimel de koek in de keukenmachine. Smelt de boter in een steelpan, voeg 1/8 van de suiker toe en meng door de koekkruimels. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel.
  2. Breek de chocolade in stukjes en doe de chocolade in een vuurvaste kom of pan. Hang deze in een grotere pan met kokend water, zorg dat de bovenste kom of pan het water niet raakt. Laat de chocolade smelten (au bain-marie) verdeel over de bodem.
  3. Meng de roomkaas met de kwark en de rest van de suiker. Voeg één voor één de eieren toe en blijf kloppen tot de suiker is opgelost. Pers de limoen uit en meng het limoensap en de bessen erdoor en schep in de vorm. Bak de taart 40-45 min in het midden van de oven.
  4. Draai de oven terug naar 100 graden en laat de taart er nog ca. 20 min in staan. Controleer of de taart stevig is. Zo niet, laat deze dan nog enkele minuten in de uitgeschakelde oven staan. Laat op een rooster in 1 uur buiten de oven afkoelen tot kamertemperatuur en zet daarna minimaal 1 uur in de koelkast. Garneer eventueel met nog wat blauwe bessen.

Tip:

  • Heb je geen keukenmachine? Doe de koekjes in een plastic zak en rol ze fijn met een deegroller of fles. Meng daarna de boter erdoor. Het resultaat wordt iets grover, maar niet minder lekker.
  • Je kunt dit gerecht 3 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Blauwe bessencheesecake. (z.d.). Geraadpleegd op 23 maart 2021, van https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R861242/blauwe-bessencheesecake