Easy peasy brownie taart

Vorige week dinsdag vierde Raymond zijn verjaardag op de groep. En wie jarig is trakteert! toch? Dit keer waren de rollen omgedraaid. Eén van de kinderen op de groep had thuis een taart gebakken en deze hebben we met elkaar op gesmikkeld. De taart was zo lekker dat we om het recept hebben gevraagd zodat je hem nu thuis zelf kan maken.

Ingrediënten brownie taart

  • 250 gr medjouldadels ontpit
  • 150 gr gemengde ongezouten noten
  • 75 gr amandelmeel
  • 50 gr cacao
  • 30 ml melk
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout

Ingrediënten topping

  • 1 brownie
  • 200 ml (slag-, kokos-) room
  • 3 eetlepel yoghurt (Griekse)
  • 75 gr rood fruit
  • zoetmiddel naar smaak

Bereidingswijze

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden en beleg een vorm met bakpapier of vet deze in.
    2. Ontpit de medjouldadels en week ze in heet water.
    3. Mix nu alle ingrediënten voor de brownies in een krachtige blender tot een stevige massa.
    4. Duw het geheel goed aan in een kleine cake vorm of springvorm.
    5. Laat de brownie even rusten in de koelkast, bak vervolgens het geheel in ongeveer 30 minuten af in de voorverwarmde oven.
  • Mix het room, de yoghurt en het zoetmiddel door elkaar tot één geheel.
  • Verdeel dit over de reeds afgekoelde brownie, laat vervolgens het geheel voor zo’n 2 uur opstijven in de koeling.
  • Verdeel als laatste het rood fruit en eventueel wat munt over de taart.