Blote billetjes in het gras met quinoa

Deze maaltijd kan weer mee in de categorie green-up en bevat een combinatie van natuurlijke eiwitten (in de vorm van Quinoa) met heel veel vitaminen, mineralen & vezels (in de vorm van heel veel groen!). Vlees, vis of gevogelte is dus niet persé nodig maar mocht je daar toch behoefte aan hebben, is dit gerecht lekker met een KLEIN stukje biologische kip of makreel. Wij eten het vandaag met makreel die mijn schoonvader in IJmuiden heeft meegenomen. Dank je Gerrit!

Nodig: een flinke portie groene groenten: broccoli, spinazie, courgette, komkommer. Quinoa (of volkoren couscous mocht je geen quinoa in huis hebben. Quinoa is wel belangrijk voor de eiwitten in dit gerecht), edamame boontjes (verkrijgbaar bij de betere supermarkt of Toko), kruiden: koriander & bosui. Zachte geitenkaas, extra vierge olijfolie, beetje citroen, beetje peper & zout.

20150811_114104

De courgettes, broccoli, koriander en bosui worden uit de moestuin geplukt.

Bereiden: was alle groenten en snij de broccoli, courgette en komkommer in kleinere stukjes. Stoom de broccoli & courgette kort (blancheren kan ook). Wok de spinazie. Laat de spinazie uitlekken en voeg bij de helft van de broccoli & courgette. Pureer dit tot een grove saus. Stoom (of kook héél kort) ook de edamame boontjes met een klein beetje zout en spoel koud af. Kook de quinoa volgens de bereidingswijze. Dop de edamame boontjes.

Bestand 02-09-15 21 18 00

De kinderen maken de makreel schoon en verwonderen zich over het schitterende velletje de makreel heeft. Tussendoor word er lekker gesnoept.

Meng de groene saus door de quinoa, voeg de rest van de broccoli & courgette in stukjes toe. Voeg ook de komkommer, geitenkaas en de kruiden toe. Maak een dressing van wat olijfolie, citroensap, zout & peper en giet dit eroverheen. Voeg als laatste de groene edamame boontjes toe.

ENJOY!

Bestand 02-09-15 21 16 54