Benodigdheden:
- één schoongemaakt ui
- twee tenen knoflook
- één klein blikje tomatenpuree
- ½ citroen uitgeperst
- drie eetlepels yoghurt
- één eetlepel kerrie madras
- één theelepel komijnpoeder
- twee eetlepels kokosolie
- 500 gram kippendijvlees
- 50 gram gedroogde abrikozen
- drie dl kippenbouillon (van een blokje)
- 50 gram peterselie, ter garnering
Zo maak je het:
- Doe de ui, knoflook, tomatenpuree, citroen, yoghurt, kerrie madras en komijn bij elkaar in het bakje van de staafmixer. Draai daar een grof mengsel van.
- Verhit de kokosolie in een grote pan. Bak daarin het kruidenmengsel op een vrij hoog vuur tot het lekker gaat ruiken. Dat duurt ongeveer een minuut.
- Doe de in stukken gesneden kippendij erbij. Bak die mee, ook een paar minuten.
- Knip de gedroogde abrikozen met een keukenschaar in stukjes en doe die er ook bij.
- Draai het vuur laag, giet de kippenbouillon erbij en laat alles in ongeveer 15 minuten gaar worden en een beetje inkoken.
- Schep in een grote schaal, knip er wat peterselie boven.
Eet smakelijk!