Curry Madras met kip en rijst

Benodigdheden:

  • één schoongemaakt ui
  • twee tenen knoflook
  • één klein blikje tomatenpuree
  • ½ citroen uitgeperst
  • drie eetlepels yoghurt
  • één eetlepel kerrie madras
  • één theelepel komijnpoeder
  • twee eetlepels kokosolie
  • 500 gram kippendijvlees
  • 50 gram gedroogde abrikozen
  • drie dl kippenbouillon (van een blokje)
  • 50 gram peterselie, ter garnering

 

Zo maak je het:

  • Doe de ui, knoflook, tomatenpuree, citroen, yoghurt, kerrie madras en komijn bij elkaar in het bakje van de staafmixer. Draai daar een grof mengsel van.
  • Verhit de kokosolie in een grote pan. Bak daarin het kruidenmengsel op een vrij hoog vuur tot het lekker gaat ruiken. Dat duurt ongeveer een minuut.
  • Doe de in stukken gesneden kippendij erbij. Bak die mee, ook een paar minuten.
  • Knip de gedroogde abrikozen met een keukenschaar in stukjes en doe die er ook bij.
  • Draai het vuur laag, giet de kippenbouillon erbij en laat alles in ongeveer 15 minuten gaar worden en een beetje inkoken.
  • Schep in een grote schaal, knip er wat peterselie boven.

Eet smakelijk!