Flat Bread

Momenteel zit ik in een ‘flat bread’ periode. Na een lange tijd geen brood te hebben gegeten, verlang ik naar iets wat daar op lijkt.
Naast een heerlijke amandelbroodje, maak ik graag flat bread die ik nog lekkerder maak met toppings.

Ingrediënten voor 8 st.
400 gr (spelt) volkorenmeel
300 gr yoghurt
2 tl bakpoeder
7 gr zout

Zo maak je het
Doe alle ingrediënten in de kom van je keukenmachine en kneed er een soepel deeg van. Je kunt het uiteraard ook met de hand kneden.Het deeg is klaar als het elastisch en licht plakkerig aanvoelt. Laat het deeg een kwartiertje rusten onder plastic folie.Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken. Vorm van ieder stuk een mooi bolletje.

Bestrijk je werkblad met iets zonnebloemolie. Dat voorkomt dat je deeg blijft plakken. Rol het bolletje deeg zo dun mogelijk uit. Dek de andere bolletjes tussentijds af met huishoudfolie.

Verhit een koekenpan op een hoog vuur.

Leg een lap uitgerold deeg in de droge koekenpan en bak de flatbreads in 2 minuten per kant goudbruin.

Herhaal dit met de andere bolletjes.

Flatbread met hummus, kiemen, ijsbergsla, avocado en citroensap of brood met geitenkaas, verse stukjes vijg, tijm, walnoot, balsamico en olijfolie.
Genieten maar!

img_2946img_2948