Fruitbiscuits

Voor de verjaardag van mijn zoon Ciske die vandaag zes is geworden, wilde ik een lekkere maar gezonde traktatie maken. Deze ‘sultana’s zijn een groot succes. Simpel te maken, maar o zo lekker!

Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten:

-150 g speltbloem + 2 el om te bestuiven -50 g rozijnen-8 gedroogde abrikozen-4 el honing-1 el kaneel-1 ei-3 el vloeibare kokosolie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe alle ingrediënten behalve 1 eetlepel honing in een keukenmachine. Voeg drie eetlepels kokosolie toe en maal tot een grof mengsel. Je moet een bal kunnen maken van het mengsel. Is het te droog? Voeg een klein scheutje water toe. Schep de deegbal op een stuk met speltbloem bestrooid bakpapier en rol met een deegroller uit tot een dunne plak van ongeveer een halve cm dik. Snijd de plak in 10 repen, leg het stuk bakpapier op een ovenplaat en schuif de oven in. Bak 17 minuten, haal de biscuits uit de oven, bestrijk de bovenkant licht met de overgebleven honing en zet 3 minuten terug in de oven.

Haal de biscuits uit de oven, afkoelen en opsmikkelen maar!