Gevulde portobello’s

Benodigdheden:

Steelpan en oven

  • 4 portobello’s  (grote champignons)
  • potje crème fraîche, 125 gram
  • prei, 4 ringen  of 1 bosui
  • 4 zongedroogde tomaten in olie
  • 15 gram parmezaanse kaas, snippers
  • +/- 15 gram pijnboompitten, ter garnering
  • peper en zout naar smaak
  • olijfolie 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden

  1. Snijd de stelen van de portobello’s af.  Snijd de stelen, de prei/bosui en de zongedroogde tomaten heel fijn.
  2. Verhit olijfolie in de steelpan en voeg de fijngesneden groenten hier aan toe. Bak dit heel kort. Voeg daarna de crème fraîche toe en bak dit even mee. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Leg de paddenstoelen met de bolle kant naar beneden op de bakplaat. Vul de hoedjes met het mengsel. Strooi daarna de kaas erover heen.  Als laatste garneer je de portobello’s met de pijnboompitten.
  4. Zet de bakplaat voor 20 minuten in de oven.

Mmmm smullen maar!