Groene curry met brandnetels

De brandnetels die op de heuvel bij de moestuin staan, worden vandaag nuttig gebruikt. De toppen gebruiken we voor de curry die we gaan maken en van de rest maken we een bestrijdingsmiddel tegen vervelend ongedierte die zich hebben genesteld in onze perenbomen.
We gaan, ondanks het wispelturige weer lekker buiten koken. De jongens hebben er veel plezier in om een mooi vuurtje te maken. De gietijzeren pan word al snel heet.

 20150519_172555

Nodig:

  • een goede handvol kort gekookte brandneteltoppen
  • 10 blaadjes basilicum, kleingesneden (of een eetlepel gedroogd)
  • een bosje koriander, kleingesneden (of een eetlepel gedroogd)
  • 1 stengel citroengras, in stukjes
  • 1 kleine ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 cm verse gember, geraspt
  • 1 chilipeper, fijngesneden (meer of minder naar smaak)
  • 1/2 theelepel komijn
  • 2 theelepels suiker
  • 2 eetlepels citroensap
  • 6 eetlepels kokosmelk (meer of minder naar eigen smaak)
  • peper en zout naar smaak

Zo ga je te werk:

  • Mix alle ingrediënten behalve de kokosmelk in een keukenmachine tot je een dikke pasta hebt
  • Bak de pasta voor een paar minuten in een koekenpan
  • Voeg vervolgens al roerend de kokosmelk toe tot de curry de gewenste dikte heeft
  • Voeg peper en zout naar smaak toe.Wij eten de curry met sugar snaps en gamba’s. Naanbrood en pappadum’s gebruiken we om in de curry te dopen. De bieslook in onze kruidentuin had schitterende paarse bloemen, deze hebben we uit elkaar getrokken en over het gerecht gestrooid. Een feestje op je bord!

groene curry met brandnetel

Eet smakelijk

20150519_183215