Hamburger met zoete aardappel

Hamburger met zoete aardappel.

Benodigdheden (voor 6 hamburgers)

  • Ongeveer 450g zoete aardappelpuree (dit maak je gewoon door de zoete aardappelen te schillen, in stukken te snijden, te koken en dan te pureren.)
    500g kippen- of kalkoengehakt
  • 1,5 rode ui, in stukjes gesneden
  • 2 tenen geperste knoflook
  • ongeveer 40g Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 1 volledig ei
  • 2 eiwitten
  • 1 eetlepel basilicum – vers of gedroogd
  • 1 eetlepel peterselie – vers of gedroogd
  • Zout en peper
  • 2 lepels groentebouillon (zie recept)
  • speltbroodjes

Optioneel: groentjes, saus, kaas, uienringen,…

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten met elkaar in een grote kom.
  2. Gebruik een vork (of je handen, altijd leuk!) om alles goed door elkaar te mixen.
    Vorm de hamburgertjes.
    Doe wat olie in een pan en bak ze aan beide kanten tot ze goed zijn.

Pas op: de hamburgertjes vallen snel uit elkaar, maak ze daarom dik en stevig genoeg en probeer ze met een spatel voorzichtig om te draaien.