Homemade Pita met gehaktmengsel

Brood (pita’s)

Ingrediënten:
1 kg biologisch meel
3 tl zout
2 zakjes gist
2 el olie
650 ml water (lauw)

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Meng het meel, zout en gist in een kom. Voeg water en olie toe en maak er deeg van. Kneed ongeveer 5-10 minuten, je krijgt een vrij los en kleverig deeg. Dit wordt minder tijdens het kneden.
Sprenkel wat olie in een schaal en doe het deeg erin. Draai rondom zodat het deeg ermee bedekt is. Dek af met een theedoek en laat rijzen op een warme plek, zodat het in volume verdubbelt. Duurt 1 a 2 uur.
Als dit gebeurd, uit de kom halen. Prik erin met gestrekte vingers zodat alle lucht verdwenen is. Maak er balletjes van ten grote van een ei en rol op het werkblad tot een cirkel, niet dikker dan 5 mm.
Laat nog 10-15  minuten op een ingevet bakblik staan. Bak ze vervolgens in ongeveer 8 minuten gaar en verpak ze dan in een theedoek tot gebruik.

Gehaktmengsel

Ingrediënten:
1 kg biologisch gehakt
2 potten kikkererwten
piment, zout en peper (naar smaak)
komijn (4 tl)
olie
passata (naar smaak)
3 tenen knoflook, gehakt
optioneel; wat gehakte koriander

Bereiding:
verwarm de olie in de pan en doe de komijn erbij
voeg het gehakt, knoflook, kruiden, kikkererwten en passata toe tot er een smeuïg mengsel ontstaat.
Eventueel afmaken met gehakte koriander

Serveer de opengesneden pita’s met een lekkere groene salade, een schepje gehaktmengsel en een eetlepel biologische volle yoghurt.

Eet smakelijk!