Loempiataart

Ingredienten:

-300 gram kipfilet/ gepelde gamba’s/ vegetarische blokjes
-3 el sojasaus en een beetje om te serveren
-400 g Oosterse wokgroenten (met veel tauge)
-8 vellen filodeeg
-1 hand cashewnoten
-3 eieren

Bereiding:

-Verwarme de oven voor op 175 graden.
-Snijd de kipfilet in kleine stukjes
-Verwarm 1 eetlepel kokosolie in een wokpan en voeg de kip, gamba’s of vegetarische stukjes toe, gevolgd door peper, zout en 1 eetlepel sojasaus. Bak zo’n vier minute, de kip hoeft niet gaar te zijn, want hij gaart straks na in de oven.
-Neem een springvorm met een doorsnede van 24 cm en leg 1 vel filodeeg op de bodem. Leg er vervolgens 6 vellen omheen met de helft van het vel uit de springvorm hangend. Houd 1 vel achter.
-Schep de groenten in de springvorm.
-Hak de cashewnoten in grove stukjes en strooi deze over de vulling.
-Klop de eitjes met 1 eetlepel sojasaus en wat peper los, giet over de vulling. Verdeel met een lepel een beetje door de vulling.
-Leg dan het overgebleven filodeegvel midden op de vullng. Sla tot slot de overhangende vellen naar binnen, zodat de tart aan de bovenkant dichtgemaakt is met filodeeg.
-Bestrijk de bovenkant licht met olie.
-Zet de taart lag in de oven en bak’m in 45 minute goudbruin. Houd ‘m goed in de gaten, want filodeeg kan snel verbranden. Als het te hard gaat kun je desnoods de bovenkant afdekken met aluminiumfolie.
-Haal de taart dan uit de oven, snijd in punten en server met nog een klein beetje sojasaus of sambal.