Marrokaanse bulgur tomaten

Twee personen:
– 2 uien, in halve ringen
– 2 flinke tenen knoflook, fijngehakt
– 1 rode chilipeper, in stukjes
– 3 cup heet/kokend water
– ½ cup bulgur (vervang eventueel door couscous wanneer je geen bulgur voor handen hebt)
– 1 pak/blik tomatenstukjes
– 1 blokje tomatenbouillon (of een andere plantaardige bouillon)
– 3/4 cup kikkererwten (gekookt/uit blik)
– 1 flinke el ras-el-hanout (Marokkaans kruidenmengsel)
– ½ tl kurkuma (optioneel)
– olie
– verse koriander

In een diepe pan wat olie verhitten en hierin de uien voor ongeveer een minuut of 8 aanbakken tot ze beginnen te verkleuren. Voeg de knoflook en chili peper toe en roer even om. Doe de bulgur, tomatenstukjes, water, bouillonblokje erbij en vervolgens de kikkererwten en kruiden.

Laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken en serveer met verse koriander.

Ik heb ernaast pita driehoekjes met za’atar kruiden (geroosterd met wat olie in de oven) geserveerd. Super lekker!