Marrokaanse groente tajine met couscous

Voor 4 personen
Ingredienten
500 gr. Vastkokende aardappels
4-5 wortels
Halve bloemkool
1 courgette
1 aubergine
1 potje voorgekookte kikkererwten ( of nog eentje voor de grote eters)
1 grote ui
1 pastinaak

1/2 kopje tomaten passata

Bosje verse koriander
Pakje spelt couscous
Baharat of ras el hanout specerijen mengsel

Bestand 15-09-15 19 35 42

Bereiding

1. Was en maak alle groentes schoon en snij deze in kleine stukjes. Niet te klein, de groenten moeten sudderen en niet overgaar worden!
2. Doe een eetlepel olijfolie of kokosolie in een grote pan en zet het gas aan. Hak de uien fijn en fruit deze aan, totdat deze goudbruin en glazig ziet.
Doe er een halve eetlepel baharat of ras el hanout bij (kan iets meer als je van gekruid eten houd). Dan de aubergine, aardappel, wortel en pastinaak erbij. Even goed omscheppen en dan passata erbij en ongeveer 2 kopjes water erbij. Ook zout toevoegen. Aan d kook brengen en daarna op halfzacht vuur laten pruttelen. Na 5 minuten de courgette en de afgespoelde kikkererwten erbij.
3. Doe de helft van je pakje couscous in een pan of hittebestendige kom. Breng water aan de kook. Als dit kookt giet je dit op de couscous. Het water moet iets meer zijn dan de couscous, ongeveer een vingerkootje meer. Voeg ook zout en een eetlepel water toe. Doe een deksel op de pan of een plasticfolie over de kom. Laat een minuutje of 8 staan, zodat al het water is opgenomen door de couscous. Even met de vork los maken en je couscous is klaar.
4. Was en snij de koriander.
5. Kijk in de groentetajine of al je groenten gaar zijn. Dat duurt in totaal 12-15 minuten.
6. Schep een beetje couscous op je bord met daarover de tajine en de verse koriander. Voor de liefhebbers van extra heet is een beetje harissa kruiden pasta een aanrader.