Mexicaanse wraptaart met guacamole

7 tortilla wraps
300 gr gehakt (vega gehakt)
1 blik tomatenblokjes op sap
1 ui
1 teen knoflook
400 gr kidneybonen (blikje)
1 blikje maïs
1 rode paprika
Cheddar kaas (vega kaas)
125 ml Zure room (weglaten of vega zure room)
1 tl gerookte paprikapoeder
1 tl cayennepeper
1 tl komijn
Peper en Zout
Guacamole
4 avocado’s
1 Chilipeper
2 Citroenen/limoenen
Zout
2 Tomaten, zaden en schil verwijderd
1 rode ui, gesnipperd
Evt twee teentjes geroosterde knoflook

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Hak de ui en de knoflook fijn en fruit deze aan in wat olie.
Voeg het gehakt toe en bak dit aan.
Snij de paprika in blokjes en voeg deze bij het gehakt.
Voeg alle droge kruiden toe en meng het geheel goed door elkaar.
Spoel de kidneybonen even af onder de kraan. Zodat het vocht verdwijnt.
Voeg de tomatenblokjes toe en de gewassen kidney bonen en de maïs.
Breng de saus verder op smaak met peper en zout.
Leg een tortilla op een vel bakpapier en bestrijk deze met de saus.
Verdeel een kleine beetje zure room over de saus en maak dit af met wat cheddar kaas.
Vervolgens leg je hier weer een tortilla op en herhaal je de vorige stap.
Ga zo door en eindig met een laag saus, zure room en cheddar kaas.
Leg de taart nog ongeveer 10 minuten in de oven op 180 graden.

Maak ondertussen de guacamole in de blender. Wees daarbij voorzichtig met de citroen/limoen: voeg eerst één toe, proef, en voeg indien nodig meer toe. De schil van de tomaat kan verwijderd worden door met een mes een inkeping te maken aan de onderkant en de tomaat kort in heet/kokend water te laten rusten. Hierna kan deze gepeld worden.