Mie-roerbak met tofu

Bereidingswijze:

Kook de mie gaar, spoel met warm water en laat in een vergiet uitlekken. Snijd de tofu in blokjes en marineer ze ca.5 min. in de ketjap en sesamolie. Roerbak de tofu met de marinade op hoog vuur ca. 4 min. in 2 el olie. Schep uit de wok en houd warm. Roerbak nu de groentemix met de knoflook en gember ca. 4 min. Voeg de tofu en ketjap toe en bak al omscheppend nog ca. 2 min. Schep de mie door het gerecht, warm alles goed door en bestrooi met grof gehakte cashewnoten.

Ingrediënten:

4 personen
• 250 g Chinese eiermie
• 2 teentjes knoflook, gesnipperd
• 3 cm verse gember, geraspt
• 325 g tofu naturel
• 4 el ketjap asin
• 3 el ketjap manis
• 1 el sesamolie
• 2 el olie
• 400 g Chinese roerbak groentemix
• 70 g ongezouten cashewnoten