Oma’s appeltaart

Hoi dit is Kim! Vorige week was ik jarig en om dat te vieren heb ik met de jongens appeltaart gemaakt naar het recept van mijn oma.

Wat heb je nodig?
• 300 gram bakmeel
• 200 gram witte basterd suiker + een beetje voor de appels
• Kaneel naar smaak voor bij de appels
• 200 gram roomboter + een beetje om in te vetten
• Paneermeel
• 1 ei
• Een volle schaal appels, ongeveer 2 kilo
• Een bakblik

Hoe maak je het?
1. Snij de appels in plakjes en doe deze in een grote schaal, voeg daarbij naar smaak suiker en kaneel toe en hussel de appels goed door.
2. Doe de bakmeel in een schaal met de boter op kamertemperatuur, zorg ervoor dat je de boter in kleine stukjes snijdt.
3. Voeg hierbij de witte basterd suiker toe.
4. Meng de bakmeel, de boter en de witte basterd suiker goed door elkaar met de mixer.
5. Breek het ei en bewaar een beetje eigeel voor later, de rest van het ei kan bij het mengsel.
6. Kneed alles tot een mooie bal.
7. Vet het bakblik in en bekleed het met een laagje paneermeel.
8. Leg ongeveer een derde van het deeg apart en bekleed met de rest de onderkant en de zijkanten van het bakblik.
9. Giet de plakjes appels in het met deeg bedekte bakblik en druk dit goed in de hoekjes.
10. Maak van de rest van het deeg platte of ronde stroken en plak deze over de taart heen voor het oma’s appeltaart effect.
11. Bestrijk de taart met het laatste eigeel.
12. Stop de taart in de over voor 1 uur op 180 graden.