Overheerlijke gezonde taart

Gisteren vierden we de verjaardag van Finn op de groep. Hij heeft een heerlijk recept bedacht voor het avondeten en ik maak met een andere groepsgenoot deze taart voor hem.

Wat heb je nodig?

Bodem:
– 30 gr havermeel (maal havermout in de blender tot meel)
-10 gr gesmolten kokosolie
-15 gr honing
-30 gr hazelnoten (ongebrande)
-60 gr dadels in stukjes
-1/2 tl kaneel

Vulling:
-100 gr Griekse yoghurt
-100 gr aardbeien
-3 gr agar agar (of 9 gr gelatine)
-3 eetlepels (amandel)melk
-15 gr honing

Chocolade laag:
-1,5 eetlepel gesmolten kokosolie
-1,5 eetlepel cacao
-1 eetlepel honing

Hoe maak je het?

De bodem: Meng alle ingrediënten in een keukenmachine tot er een stevige maar plakkerige massa ontstaat. Leg op de bodem van je taartvorm een bakpapier. Schep het mengsel in de vorm en druk stevig met vingers (of een lepel) aan tot een gelijkmatige bodem. Bak de bodem 15 minuten op 150 graden in de oven.

De vulling;
Terwijl de bodem in de oven staat kan je de vulling maken. Snijd en was de aardbeien in stukken, doe deze samen met de Griekse yoghurt en honing in de keukenmachine tot het goed gemengd is. Breng de amandelmelk aan de kook in een steelpan, roer de agar agar door de melk en blijf roeren terwijl het nog 2 minuutjes zachtjes door kookt. Voeg een klein beetje van de vulling aan de agar agar toe en roer dit door. Schep het agar mengsel bij de rest van je vulling. Goed roeren.

Haal de taartvorm uit de oven en voeg de vulling toe. Je kan de taartbodem eerst laten afkoelen maar dit is niet perse nodig. Zet dit voor minimaal 1,5 uur in de koelkast om op te stijven.

Chocolade laag:
Meng de ingrediënten door elkaar en schenk dit over de taart. Laat de chocolade laag hard worden in de koelkast, of als je minder geduld hebt in de diepvries dan gaat het nog sneller. Niet vergeten om de taart na 15 min weer uit de vriezer te halen.

Tip: Maak deze taart bij voorkeur op de dag zelf, indien je agar agar gebruikt blijft het namelijk minder lang stevig dan reguliere gelatine. Ik heb het zelf even getest, de tweede dag smaakte hij ook nog goed, maar zag het er minder mooi uit.