Overheerlijke Japanse biefstuksalade

Vandaag gaan we met de jongens aan de biefstuk! Wanneer ik vertel wat we gaan eten word er enthousiast gereageerd.

Ingrediënten:
-4 biologische biefstukken
-4 el tahin
-4 el milde olijfolie
-4 el soya sause
-sap van een halve citroen
-2 el geroosterde sesamzaadjes
-2 el gehakte koriander
-diverse groene bladsla
-4 kleine tomaten
-1 rode ui, in dunne ringen gesneden
-halve komkommer, fijngesneden
-roomboter, om vlees in te bakken

Bereiding:
-Meng de tahin, olijfolie, soya saus, citroensap, chili tot een dressing, voeg naar smaak zout en peper toe.
-Meng de sla met de tomaten, komkommer en rode ui.
-Rooster de sesamzaadjes in een droge pan.
-Doe de salade in een lage ovenschaal en zet apart.
-Doe grove peper over de biefstukken en bak ze kort in roomboter, verpak ze in aluminiumfolie en doe het braadvocht erbij, laat een aantal minuten rusten.
-Snijd de biefstuk in dunne repen en voeg het braadvocht bij de dressing.
-Maak de borden op door eerst wat salade op het bord te leggen, gevolgd door de biefstuk en doe hier vervolgens de dressing over.
-Maak de salade af met wat gehakte koriander en sesamzaadjes.

Wij eten de salade met grof stokbrood en zelfgemaakte kruidenboter (zie recept).

Smullen!!!