Overheerlijke pepernoten

Ingrediënten

-80 gr amandelmeel, 8 medjool dadels zonder pit, 2 1/5 eetlepel kokosolie op kamertemperatuur, 2 el ahornsiroop, 2 1/5 tl speculaaskruiden, 80 gr volkoren speltmeel, 1/4 tl baking soda.

Bereiding

Doe het amandelmeel, kokosolie, dadels en speculaaskruiden en pulseer tot een plakkerig deeg. Mochten de dadels wat droog zijn kun je deze eerst pureren met een beetje water.

Bestand 18-11-15 09 24 49

Doe dit mengsel in een kom en vermeng dit met het speltmeel en baking soda. Kneed dit goed door elkaar. Voor een extra lekkere smaak laat je het deeg een nachtje rusten in de koelkast.

Haal het deeg uit de koelkast en verwarm de oven voor op 160 graden. Vorm gelijke balletjes en leg deze op een met bakpapier beklede plaat. Bak de pepernoten 20 tot 25 minuten in de oven.Houd ze de laatste tien minuten in de gaten. Als ze donker worden zijn ze niet lekker meer.

Laat de pepernoten afkoelen, dan worden ze knapperig.