Pizzavlecht

Benodigdheden (voor 1 pizzavlecht is genoeg voor twee personen):

– 1 rol vers pizzadeeg (incl. tomatensaus)
– een kwart courgette
– 1 bol mozzarella
– een kwart paprika
– 3 plakken parmaham
– Italiaanse kruiden
– peper en zout

En zo doe je het:
– Verwarm je oven voor op 180 graden.
– Rol het pizzadeeg uit en leg in de lengte op een bakplaat.
– Besmeer in het midden een baan van ca. 10 cm breed met de tomatensaus. Laat ongeveer 10 centimeter aan beide kanten vrij. Dit klinkt misschien wat ingewikkeld, maar als je even naar de foto’s kijkt zul je zien dat het vrij makkelijk is. 🙂
– Maak op ca. 2 cm van elkaar inkepingen naar het midden toe, zodat je repen krijgt aan beide zijkanten van het deeg. Snijd de bovenste hoeken weg (zie foto).
– Snijd de courgette en mozarella in plakken en de paprika in repen.
– Beleg de pizza met de groenten, de mozarella en de parmaham.
– Bestrooi met wat Italiaanse kruiden, peper en zout.
– Sla het uitstekende stukje deeg bovenaan naar binnen.
– Vlecht nu de repen over elkaar in het midden, zoals op de foto (sla eerst de linkerkant naar het midden, dan de rechterkant, en zo door).
– Bak de pizza in 10 – 15 minuten goudbruin (wordt-ie al snel wat te donker aan de bovenkant, leg dan wat aluminiumfolie over de vlecht heen).