De rabarber groeit erg snel in de tuin. Een jarige groepsgenoot is dol op rabarber en wil graag een taart maken met rabarber en aardbeien. Hij denkt dat dit een lekkere combinatie zal zijn. Samen maken we de volgende taart.
Dit heb je nodig (voor een vierkante ovenschaal van ongeveer 22 cm
Voor de bodem: 150 gram amandelmeel 10 gedroogde abrikozen 1 ei 50 gram kokosolie
Voor de vulling: 500 gram rabarber 500 gram aardbeien 200 gram gedroogde abrikozen (fijngehakt, met de hand of met de keukenmachine) rasp + sap van één sinaasappel 5 gram agar agar (één zakje, kan eventueel ook met gelatine) 50 gram kokosolie
Voor de topping: 75 gram amandelmeel 75 gram kokosrasp 50 gram cacaoboter
Zo maak je het
Verwarm de oven op 170 graden Bekleed de ovenschaal met bakpapier Maak eerst de bodem – doe de abrikozen in de keukenmachine en hak ze fijn Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe Verdeel het over de ovenschaal en zet tussendoor even in de koelkast Snijd voor de vulling de rabarber in stukjes Stoom de rabarber 15 minuten (ik gebruik een stoommandje) Was de aardbeien en ontkroon ze, snijd de grote eventueel door midden of in vieren Smelt de kokosolie in een pannetje en voeg de sinaasappelsap toe Haal de pan van het vuur en roer de agar agar of gelatine erdoorheen, laat het 5 minuutjes staan Meng in een kom alle ingrediënten voor de vulling door elkaar en bedek de bodem in de ovenschaal met de vulling Zet de taart 40 minuten in de oven Laat heel goed afkoelen Maak de topping – smelt de cacaoboter en meng met de kokosrasp en amandelmeel Verspreid de topping over de vulling Laat de taart verder afkoelen en opstijven in de koelkast
Eet smakelijk!