Ravioli Salade

Deze salade is dan ook echt ideaal om even in elkaar te flansen als je het druk hebt of bijvoorbeeld voor als je snel naar het strand of park wilt en daar wat wil eten. Weer eens wat anders dan die eeuwige penne salade met rucola en pijnboompitten .Ik neem hiervoor altijd verse ravioli gevuld met gegrilde paprika en pecorino, ik vind de meeste ravioli echt smakeloos alleen deze combi vind ik top.

Ingrediënten:

Men neme (voor 2 personen):
– 250 gram verse ravioli
– 1 zakje veldsla
– 2 tomaten
– 1 hand walnoten
– 1/2 bol mozzarella
– een stukje Parmezaanse kaas

Voor de dressing:
– 3 eetlepels olie
– 1 eetlepel rode wijn azijn
– 1 eetlepel Dijonaise
– flinke snuf peper en zout

Bereiding:
– Mix allereerst alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje goed door elkaar en zet weg.
– Snijd de tomaten in stukjes en rasp de Parmezaanse kaas (ongeveer een handvol is genoeg).
– Rooster in een droge koekenpan de walnoten in een paar minuten om en om goudbruin. Zet even weg.
– Kook de ravioli volgens de verpakking. Tip: Verse ravioli hoeft maar 3-4 minuten, als je geen verse neemt, zet dan eerder je pasta op.
– Doe de salade in een kom en voeg de tomaten toe.
– Scheur de mozzarella in stukjes en roer hierdoor.
– Giet de ravioli af, roer door de salade en maak af met de dressing gevolgd door de geroosterde walnoten.

Enjoy!