Robuuste Pompoenbrownie

Sint Maarten;

Op 11 november is het Sint Maarten (ook Sinter Merte, Sinte-Mette, Sint-Martinus of Sinter Maarten genoemd). Het is de naamdag van Martinus van Tours, die geboren werd in het jaar 316. Deze ridder zag op een koude winter dag een man zonder jas in de sneeuw, hij hielp de man door de helft van zijn kleding aan de man te geven. Door deze legende is het geven van dingen verbonden met Sinter Maarten.De viering van het feest is per streek verschillend, in sommige gebieden wordt het niet gevierd, in sommige wordt het als vervanging van het Sinterklaasfeest gevierd en in andere gebieden wordt een tussenvorm gevierd. Het is een lichtfeest omdat kinderen met (zelfgemaakte) lampionnen de straat op gaan, en bij de huizen aanbellen en Sint Maarten liedjes te zingen. Als dank krijgen de kinderen dan snoep of fruit. Door het langsgaan van de huizen en het krijgen van snoep wordt ook vaak de link met Halloween gelegd.

Ingrediënten:

150 gr geroosterde pompoen (zonder schil)
150 gr amandelmeel
70 gr cacao
35 gr kokosbloesemsuiker
2 eieren Large
1,5 th bakpoeder
snufje zout
Hoe maak je het?
1. Rooster je pompoen in zijn geheel ongeveer 60 min in de oven op 175 graden.
2. Laat je pompoen afkoelen, je kunt dit bijvoorbeeld de dag van te voren doen
3. Verwarm je oven zo vast voor op 175 graden.
4.Ontdoe de pompoen van zijn schil
5. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine/beslagkom
5. Meng alles tot een glad smeuïg geheel
6.. Vet je bakblik in met kokosolie
7. Schep je beslag in je bakblik
8. Zet in de oven en bak in ongeveer 30 minuten gaar op 175 graden.
9. Om te checken of je brownie gaar is prik je met een satéprikker erin. Komt de satéprikker er schoon uit? Dan is je brownie klaar! Is die nog vies? Dan nog eventjes wat langer bakken

Wil je weten of je beslag voor jouw persoonlijke smaak zoet genoeg is? Proef dan eventjes voordat je de suiker erbij doet. Voor mij was het zonder extra suiker al zoet genoeg. En misschien vind jij het juist lekkerder met meer dan 35gram suiker.TIP:

zin in een chocolademousse? Gebruik dan de bovenstaande ingredienten, hoeveelheden en de werkwijze. Excl het bakken en de bakpoeder: je chocolademousse is dan dus klaar voor het bakken. Ook erg lekker!