Rösti’s met pompoen

Men neme (voor ca. 8 rösti rondjes):

– een halve flespompoen of normale pompoen (= ca. 600 gram)

– 3 eieren

– 60 gram meel (speltmeel, tarwemeel of bv. havermeel)

– een flinke snuf paprikapoeder

– 3 bosuitjes

– een klein handje geraspte parmezaan

– olijfolie, peper en zout

 

En zo doe je het:

– Schil de pompoen en rasp ‘m fijn in een keukenmachine. Met een handrasp kan ook, maar dat is wel wat lastiger met een harde pompoen.

– Klop de eieren los in een grote beslagkom en meng met de meel, paprikapoeder en een flinke snuf peper en zout.

– Snijd de bosuitjes in ringen en meng samen met de parmezaan en pompoenrasp door het eimengsel heen.

– Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan.

– Schep hier een aantal hoopjes van het röstimengsel in. Druk een beetje plat zodat je mooie rösti rondjes krijgt. Bestrooi met nog wat peper en zout.

– Bak de rondjes een paar minuten per kant op middelhoog vuur.

– Serveer ze warm.