Men neme (voor ca. 8 rösti rondjes):
– een halve flespompoen of normale pompoen (= ca. 600 gram)
– 3 eieren
– 60 gram meel (speltmeel, tarwemeel of bv. havermeel)
– een flinke snuf paprikapoeder
– 3 bosuitjes
– een klein handje geraspte parmezaan
– olijfolie, peper en zout
En zo doe je het:
– Schil de pompoen en rasp ‘m fijn in een keukenmachine. Met een handrasp kan ook, maar dat is wel wat lastiger met een harde pompoen.
– Klop de eieren los in een grote beslagkom en meng met de meel, paprikapoeder en een flinke snuf peper en zout.
– Snijd de bosuitjes in ringen en meng samen met de parmezaan en pompoenrasp door het eimengsel heen.
– Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan.
– Schep hier een aantal hoopjes van het röstimengsel in. Druk een beetje plat zodat je mooie rösti rondjes krijgt. Bestrooi met nog wat peper en zout.
– Bak de rondjes een paar minuten per kant op middelhoog vuur.
– Serveer ze warm.