Tom Kha Kai Soep a la Danielle

Een lievelingsrecept van mij en de rest van de familie. Tijdens onze reis door Thailand hebben we kunnen genieten van de diversiteit aan explosieve smaken die dit land te bieden heeft.

Verrassend dat de Knoest kinderen ook erg hebben genoten van deze soep waarin verschillende smaken elkaar afwisselen.

Benodigdheden:

  • eetlepel groene curry (iets meer als je van pittig houdt)
  • 3 liter kokosmelk
  • 1 liter kippenbouillon
  • 4 sereh stengels
  • 4 djeroek poeroet bladeren (citroenblad)
  • 1 rode peper, fijngesneden (pitjes verwijderen)
  • duimpje verse gember, geraspt
  • bosje koriander, fijngesneden
  • bosui
  • 4 uien, fijngesneden
  • biologische kipfilet 6x in kleine stukjes gesneden
  • sugar snaps (optioneel)
  • champignons (optioneel)
  • limoenen in partjes
  • eetlepel kurkuma
  • eetlepel ketoembar
  • eetlepel garam massala

Bereiding:

  • bak de uien, gember, sereh, citroenblad en droge kruiden zachtjes tot geuren vrij komen
  • voeg kipstukken en groene curry toe, even roerbakken

Bestand 07-10-15 20 46 16

  • doe er de kokosmelk bij en de kippenbouillon
  • zet het vuur laag en laat zachtjes pruttelen
  • sugarsnaps toevoegen en champignons, gaar laten worden
  • serveren met fijngesneden koriander, rode ui, bosui en beetje limoensap

Serveren met een frisse Thaise salade en wat Garlic Rice (zie kookboek) … Smullen!