Veganistisch superfood boerenkool stamppot

Bereidingstijd: ongeveer 20 minuten

Ingrediënten (2 personen)
4 grote aardappelen
2 winterpenen
1 venkel
200 gr boerenkool
200 ml kokosmelk
gebroken/gesneden nootjes (amandelen, cashewnoten, hazelnoten etc.)

Bereidingswijze
Snijd de aardappelen in stukjes zodat ze sneller koken. Schillen is optioneel. Snijd ondertussen de wortels in stukjes, voeg toe wanneer de aardappelen op de helft van de kooktijd zitten. Snijd nu de venkel in kleine stukjes en de boerenkool in reepjes (of scheur de bladeren alleen). Voeg de venkel toe wanneer de aardappelen en wortel zacht zijn, maar nog een klein beetje bite hebben. Als ook de venkel zacht is is de kooktijd voorbij. Giet af en laat kort uitdampen in een vergiet. Stamp het fijn met een stamper en voeg de kokosmelk toe. blijf door stampen tot het één geheel is geworden. Afhankelijk van je voorkeur, kan je nu de boerenkool rauw toevoegen, of je kan deze tijdens het uitdampen kort blancheren of bakken. Voeg de boerenkool toe, meng deze met de rest. Doe de nootjes in een bakje en gebruik deze naar eigen smaak als garnering.Ve