Wortel sinaasappel soep

Soep met sinaasappel? YES! En lekker dat -ie is! Ik had deze fijne, gezonde soep gemaakt als soort van amuse voor een diner met vriendinnetjes. Maar je kan er ook een flinke kom van nemen als lichte maaltijd. Hij vult prima. En hij is multifunctioneel: je kan ‘m zowel warm en (ijs)koud eten. En dat is dan weer lekker als het heet is buiten.

Ingrediënten:
– 1 ui
– 400 gram wortelen
– 1 aardappel
– 2 groentebouillonblokjes
– 2 sinaasappels
– 1 hand verse munt

Bereiding:
– Snijd de ui fijn en fruit ‘m in een grote soeppan in een beetje olie vijf minuten aan.
– Ondertussen schil je de aardappels en snijd je deze in blokjes en maak je de wortels schoon en snijd je ook deze in kleine stukjes.
– Voeg de aardappel- en wortelstukjes bij de ui en bak nog twee minuutjes mee. Zet ondertussen de waterkoker aan met 1 liter water.
– Doe de bouillonblokjes, een flinke snuf peper en zout en het gekookte water bij de groenten, en kook 20 minuten op halfhoog vuur.
– Pers ondertussen de sinaasappels.
– Na 20 minuten doe je de soep in de blender of maal je hem fijn met de staafmixer.
– Voeg het sinaasappelsap bij de gladde soep en roer door.
– Serveer nu met fijngehakte munt óf zet ‘m in de koelkast en serveer later.