Haver-lekkerbek

Ingrediënten:

-200 gram havervlokken, -2 el Provençaalse kruiden, -3 eieren, 2 flinke biologische witvissen, – 75 g veldsla, – 1 citroen

Bereiding:

-Doe de helft van de havervlokken in een keukenmachine en maal tot meel. -Strooi de overgebleven havervlokken op een bord en meng met de Provençaalse kruiden en een flinke snuf peper en zout. – klop 1 ei los in een kommetje. – Dep de witvisfilets droog met keukenpapier en haal ze eerst licht door het meel, vervolgens door het ei en dan door het havervlokkenmengsel. Bedek beide kanten van de vis goed met de vlokken. Herhaal met andere filet. – Verwarm 2 el olie in een koekenpan en bak de filets op middelhoog vuur om en om, zet daarna het vuur lager en bak de vissen in 10-12 minuten gaar. Keer regelmatig.

-Breng een pan water aan de kook, doe de overige twee eieren hierin en kook ze ongeveer 5 minuten tot ze zachtgekookt zijn. Giet het water af en schrik de eieren met koud water. – Verdeel de veldsla over 2 borden en breng op smaak met wat citroen, een scheutje olie en wat peper en zout, leg hier vervolgens de haver-lekkerbekken op. – Pel de eieren, snijd ze doormidden en leg ze op de lekkerbekken. -Maak af met nog wat citroensap.

Wij eten hier met de knoest kinderen frietjes bij gemaakt van sperziebonen, tofu en wortelen. Kijk op het blog voor de recepten.

De kinderen hebben gesmuld van deze maaltijd.