Herfstige Linzensoep!

Ingrediënten:
1 1/2 kop bruine of groene linzen, als het kan voorgeweekt 3 uur dat verkort de kooktijd
6 wortels in plakjes
Stukje pompoen van ong. 500 gram in blokjes
2 wortelpeterselie of pastinaak in plakjes
2 grote uien, gesnipperd
4-6 teentjes knoflook in plakjes
7koppen water

2 laurier bladen

3 eetlepels gehakte verse rozemarijn
2 eetlepels olijfolie
Zwarte peper en zout
3 koppen gesneden groene blad groente zoals spinazie, boerenkool of snijbiet
Voor de flexitarier 100 gram ham in blokjes
Bestand 30-09-15 10 33 23
Bereidingswijze:
Doe de olie in de pan en fruit de uien, knoflook, en evt. De ham aan totdat het goudbruin ziet.
De linzen en kruiden en het water erbij en breng aan de kook!
Als het kookt alle groente erbij, behalve de groene groente en op zacht vuur 20 a 25 min laten koken.
Proef nu of de linzen gaar zijn. Zo ja, dan kan er nu zout en peper bij ( niet eerder dat verhindert het gaar worden van bonen) en de groene groente. Nog even een paar minuten doorkoken dat de groene groente gaar zijn en geslonken en dan serveren met lekker brood en zelfgemaakte kruidenboter!!
Bestand 30-09-15 10 34 08