Kastanjes poffen

Herfst, ’t is kastanjetijd, de bomen raken leeg, ’t bos ligt er vol mee. Dus dé herfsttip, ga kastanjes poffen! Makkelijk om te doen en ’t is een geweldige snack.

Tamme of wilde kastanje, zo zie je dat:
De tamme kastanje zit ingepakt in een harig omhulsel in tegenstelling tot de harde stekels van de wilde kastanje, de schil is dunner en minder mooi rond maar heeft wel een puntje. Genoeg kenmerken om de tamme kastanje te herkennen.

Wat heb je nodig:

  • 20 tamme kastanjes
  • grof zeezout
  • roomboter

Zo maak je ze:

  1. Haal de kastanje uit het harige omhulsel, verwarm de oven op 200 graden. Maak een kruis met een scherp mes in de bovenkant en leg ze op een bakplaat.
  2. Smeer op elke kastanje een dot boter met wat grof zeezout. Schuif ze in de oven en pof in 20 minuten gaar, de tamme kastanjes staan open. Gepofte kastanjes maken, zó doe je dat!

Perfecte snack, pel als ze nog warm zijn, het binnenste vliesje gaat er dan makkelijker vanaf, eet direct op. Loeiheet zijn ze wel uit de oven dus pas op.