Sperziebonenfriet, Wortelfriet& Tofufriet

Wortelfriet:

Verwarm de oven op 175 graden. Snijd zo’n tien wortels in dunne frieten. Besprenkel ze met 2 el. olie. Maal 2 el zonnebloempitten met de naalden van 1 takje rozemarijn en peper en zout fijn in een keukenmachine en bestrooi de wortelfriet met dit mengsel. Schep ze op een met bakpapier beklede ovenplaat en bak 3 minuten.

Sperziebonenfriet:

Verwarm de oven op 175 graden. Was 300 gram sperziebonen en verwijder de uiteinden. Doe de sperziebonen in een kom, strooi er 2 el boekweitmeel over en hussel door elkaar. besprenkel de boontjes met 2 el olie, gevolgd door 3 el amandelmeel, 2 el Italiaanse kruiden, peper en zout. Hussel weer goed door elkaar, zodat elke boon een beetje bedekt is. Leg de sperziebonen op een met bakpapier beklede ovenplaat, schuif ze in de oven en bak 20 minuten, tot ze goudbruin zijn.

Tofufriet:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Knijp zachtjes het vocht uit een tofublok van 400 g. Snijd het blok in dunne frietjes. Dep ze droog met keukenrol en leg ze op een rij op een met bakpapier beklede ovenplaat. Besmeer de frietjes licht met olie en besprenkel ze met 3 el sesamzaad, een flinke snuf zwarte peper en zout. Draai ze om en doe aan de andere kant precies hetzelfde. Schuif ze in de oven en bak 25 minuten. De tofufrietjes zijn klaar als ze donkergeel en crunchy zijn.