Hoe werken wij?

Knoest behandelt en begeleidt kinderen en volwassenen op systemische wijze. Systemisch werken gaat ervan uit dat ieder mens onderdeel is van een systeem. Dat kan een schoolsysteem, een gezin, sportclub, vriendengroep of ander systeem zijn. Binnen dat systeem heb je een rol en ontstaan patronen. Die rollen en patronen beïnvloeden je gedrag en kunnen je stimuleren of juist belemmeren in je groei en ontwikkeling. Vanuit Knoest kunnen we op al deze vlakken/leefgebieden samenwerken.

Samen met het gezin kijken wij naar wat deze patronen zijn, en hóe deze jullie systeem beïnvloeden. Het gaat bij deze behandeling dus om de relaties tússen personen. Wanneer er bijvoorbeeld iemand in een gezin vastloopt, kan dat de rest van de gezinsleden beïnvloeden. Andersom kan elk systeem lid iets doen om het systeem positief te beïnvloeden en/of te versterken.

Kom bij Knoest!

Ieder kind is welkom bij Knoest. Met al zijn krachten en uitdagingen. We geloven niet in labels en we spreken niet over problemen, maar over uitdagingen. Iedere moeilijkheid is een kans voor ontwikkeling en groei. In een respectvolle, veilige en fijne omgeving kunnen we allemaal van en met elkaar leren.

Verbinding is een belangrijke kernwaarde van Knoest. We verbinden hart, hoofd, instanties, plekken en activiteiten aan elkaar, om ieder kind zo passend mogelijk te helpen. We besteden veel aandacht aan duurzaamheid, gezond eten, bewegen, spelen en buiten zijn. Onze locaties zijn allemaal centraal gelegen, midden in de natuur en daar maken we veel en dankbaar gebruik van.

Samenwerking

Knoest werkt met een hecht en betrokken team. Als de hulpvraag dat behoeft, gaan we samenwerkingen aan met partners die hun eigen expertise meebrengen. Een collectief samenwerkingsverband met zelfstandigen en andere zorginstellingen die passen binnen de visie van Knoest, biedt ons de mogelijkheid externe partijen te betrekken in ons aanbod, terwijl we onze communicatielijnen kort houden. Tegelijkertijd biedt het onze cliënten de mogelijkheid een zorgpakket samen te stellen dat het best bij de hulpvraag past. Zonder daarbij de eigen regie uit handen te geven.