Bulgursalade met ingelegde citroenen

Vandaag een simpel maar lekker recept voor een midden-oosterse bulgur salade met gebakken tomaatjes, gegrilde groenten en ingemaakte citroen.

In dit recept gebruik in ingemaakte citroen. Het geeft een typisch Marokkaanse smaak. Je kunt ze kopen  in een pot bij de turkse supermarkt maar je kan ze ook zelf maken!

Wat heb je nodig voor 2 flinke porties?
– 120 gram bulgur of couscous
– 1 aubergine, in plakken
– 1 courgette, in plakken
– 2 eetlepels olijfolie
– 20 cherrytomaatjes, in 4e gesneden
– 1 grote teen (of 2 kleine) knoflook, fijn gesneden
– zout & peper
– 4 eetlepels granaatappelpitjes
– 120 gram kikkererwten
– handje verse munt, gesneden
– 1/2 theelepel komijnpoeder
– snufje chilipoeder
– 1 komkommer, in blokjes
– handje verse olijven
– 1/2 ingelegde citroen, in hele kleine stukjes gesneden

Wat ga je doen?
– Verwarm de oven op 200 graden –
1. Bereid de bulgur of couscous volgens verpakking.
2. Bestrijk de aubergine en courgetteplakken licht met wat olie en zet ze voor 20 min in de oven. Draai ze na 10 minuten om. (Je kan ze op grillen op de grillpan.)
3. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook 2 minuutjes. Voeg de tomaatjes toe en bak paar minuten totdat er flink wat sap uit is gelopen maar de tomaatjes nog wel ‘heel’ zijn. Breng op smaak met wat peper en zout.
4. Mix de bulgur met de granaatappel, kikkererwten en munt.
5. Bestrooi de gegrilde groenten met komijn- en chilipoeder.
6. Serveer de bulgur met de gegrilde groenten, gebakken tomaatjes, komkommer, olijven en ingelegde citroen. Besprenkel alles met wat van de olie waar je de tomaatjes in hebt gebakken.