Courgettesoep

Courgettesoep

  • 2  uien
  • 1 klont boter
  • 2 el olijfolie
  • 6  courgettes
  • 3 tenen knoflook
  • 5 takjes tijm
  • 3 l bouillon
  • 2  kruimige aardappels

BEREIDINGSWIJZE

Totale tijd: 45 MINUTEN

Stap 1

Snijd de uien fijn.

Stap 2

Zet een soeppan op het vuur en smelt hierin de boter met olijfolie. Doe de uien in de pan met flink wat zout. Zo verbranden de uien niet en kunnen langzaam de suikers vrijkomen, terwijl jij de courgettes aan het snijden bent.

Stap 3

Snijd de courgettes doormidden en daarna in plakjes.

Stap 4

Snijd de knoflook fijn. Pluk de blaadjes van de tijm. Doe de knoflook en tijm bij de ui en bak heel even aan.

Stap 5

Nu kunnen de courgettes bij de uien en tijm. Bak onder af en toe roeren de courgette 10 minuten.

Stap 6

Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Voeg nu de bouillon en aardappel toe. Breng aan de kook en laat een kwartier koken. Pureer de soep fijn met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.

Courgettesoep serveren

De courgettesoep kun je makkelijk serveren met een stukje brood on the side. Wil je de courgettesoep wat opleuken voor het oog, garneer ‘m dan met wat overgebleven tijm. Wij hebben hem vandaag gegeten met zelfgemaakte bruschetta. Dit doe je heel gemakkelijk door flink wat tomaten onder te dompelen in kokend water en ze te ontvellen. Dan snijd je ze in stukjes en voeg je er knoflook naar smaak aan toe. Serveer het op een stukje stokbrood, of nog lekkerder op ciabatta die je met wat knoflookolie krokant hebt gebakken in de oven.