Melanzane

Deze week op de groepen aten we een kindvriendelijke maar mega gezonde Italiaanse ovenschotel met aubergine, tomaat en mozzarella. Met relatief weinig ingrediënten heb je zo een heerlijke ovenschotel in elkaar!

Ingrediënten (4 personen):

  • 2 aubergines
  • 3 tomaten
  • 250 gr mozzarella
  • 75 g tarwebloem
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 350 g tomato frito
  • 50 g Grana Padano
  • 15 g verse basilicum
  • Stokbrood/ ciabatta
  • chipolata worstjes
  • Provencaalse kruiden

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd de aubergines in de lengte in plakken van 1/2 cm dik. Snijd de tomaten en mozzarella in plakken.
  2. Breng de aubergine op smaak met peper en eventueel zout en wentel door de bloem. Verhit telkens een beetje olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de aubergine in delen aan beide kanten in 4-5 min. goudbruin en bijna gaar.
  3. Leg een laag aubergine in de ovenschaal, bedek deze met een laag tomaten. Schenk daarna een deel van de tomatensaus eroverheen (en provencaalse kruiden) met wat mozzarella. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn en de ovenschaal is gevuld. Eindig met een laag mozzarella. Rasp de Grana Padano boven de melanzane. Bak de melanzane ca. 30min. in het midden van de oven. Garneer met de basilicumblaadjes.
  4. Bak de chipolata worstjes gaar.
  5. Serveer de Melanzane met chipolata worstjes en stokbrood of ciabatta.

Eetsmakkelijk!