Pestokrieltjes met venkel en kip

Uit eigen tuin! Deze keer de aardappelen, rucola en venkel uit eigen tuin gehaald. Met name de aardappelen rooien was voor de kinderen en interessante activiteit! “Het is net schat graven!” De kinderen wilde meerdere keren opscheppen, we vermoedden dat ze het lekker vonden 😉

Ingrediënten (4 pers):

Bereidingswijze:

  1. Halveer de krieltjes en kook ze in 12 min. gaar. Giet af en laat goed uitlekken.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
  3. Snijd 1 cm van de onderkant van de venkelknollen, verwijder het groen en de harde kern. Snijd de venkel in de lengte in flinterdunne plakjes.
  4. Schep de kip om met het citroensap, de olie, wat peper en eventueel zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kip 4 min. Keer halverwege.
  5. Snijd de rucola grof. Schep de krieltjes om met de pesto, plakjes venkel, rucola en pijnboompitten. Verdeel over een schaal en leg de kip erop.