Rode linzencurry met zoete aardappel en bloemkool

Deze week hebben we op de maandag en dinsdaggroep een heerlijke linzencurry gegeten met zoete aardappel, bloemkool en kikkererwten. Je kan de linzencurry nog lekkerder maken door er aan het einde wat limoen doorheen te roeren en te besprenkelen met verse koriander. Serveer deze curry met naanbrood of papadums.

Ingrediënten (8 personen)

  • 1 bloemkool
  • 2 rode uien
  • 4 tenen knoflook
  • 4 zoete aardappelen
  • Bosje koriander
  • 2 limoenen
  • 4 cm versgeraspte gember
  • 800 gram kikkererwten
  • 300 gram rode linzen
  • 800 g tomatenblokjes
  • 800 ml kokosmelk
  • Bouillon
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 4 eetlepels rode currypasta
  • Olijfolie

Voorbereiding: 15 minuten

Kooktijd: 35 minuten

Totale bereidingstijd: 50 minuten

Bereiding

1. Schil de zoete aardappelen en snij ze in blokjes. Maak de bloemkool schoon en snij in roosjes. Pel en snipper de rode ui en de knoflook. Rasp de gember. Spoel en snipper de koriander.
2. Spoel de linzen in een vergiet goed om onder de kraan tot het water helder is.
3. Verhit een grote stoofpot met olie en fruit er de ui, gember en knoflook in aan. Bak de linzen een paar minuten mee. Laat de tomatenpuree en de currypasta even meestoven. Voeg de zoete aardappel, bloemkool, tomatenblokjes bouillon en kokosmelk toe. Laat 15 minuten onder deksel garen.
4. Voeg de kikkererwten, toe. Laat nog 15 minuten verder garen. Breng de curry op smaak met limoensap en koriander. Voeg naar smaak peper en zout toe.