Tom Kha Kai Soep a la Danielle

Een lievelingsrecept van Danielle en de rest van haar familie. Verrassend dat de Knoest kinderen ook erg hebben genoten van deze soep deze week waarin verschillende smaken elkaar afwisselen. De kinderen vroegen om meerdere soepkommen. Probeer het thuis eens uit!

 

Benodigdheden:

  • eetlepel groene curry (iets meer als je van pittig houdt)
  • 3 liter kokosmelk
  • 1 liter kippenbouillon
  • 4 sereh stengels
  • 4 djeroek poeroet bladeren (citroenblad)
  • 1 rode peper, fijngesneden (pitjes verwijderen)
  • duimpje verse gember, geraspt
  • bosje koriander, fijngesneden
  • bosui
  • 4 uien, fijngesneden
  • biologische kipfilet 6x in kleine stukjes gesneden
  • sugar snaps (optioneel)
  • champignons (optioneel)
  • limoenen in partjes
  • eetlepel kurkuma
  • eetlepel ketoembar
  • eetlepel garam massala

Bereiding:

  • bak de uien, gember, sereh, citroenblad en droge kruiden zachtjes tot geuren vrij komen
  • voeg kipstukken en groene curry toe, even roerbakken
  • doe er de kokosmelk bij en de kippenbouillon
  • zet het vuur laag en laat zachtjes pruttelen
  • sugarsnaps toevoegen en champignons, gaar laten worden
  • serveren met fijngesneden koriander, rode ui, bosui en beetje limoensap

Serveren met een frisse Thaise salade en wat Garlic Rice (zie kookboek) … Smullen!