Zelf wraps maken

Het kost iets meer tijd dan als je ze in de supermarkt koopt maar deze wraps zijn zo simpel om te maken! Je hebt alleen wat bloem, water en olie nodig en een paar stevige handen om het deeg te kneden. Deze wraps smaken vers en zijn vrij van conserveringsmiddelen en e-nummers.

Wat deze wraps maken ook zo leuk maakt is dat ze allemaal een unieke vorm hebben, je kan ze zelfs in gekke figuren rollen. Een beetje onhandig eten maar een heerlijke activiteit om samen met kinderen te doen. Hiermee stimuleer je hun zelfredzaamheid en creativiteit. Wij vulden onze wraps met créme fraîche, ketchup, gewokte kip met paprika, geraspte wortel en sla.

Wat heb je nodig:
(voor 6 wraps)

  • 250 gram tarwebloem
  • 150 ml lauwwarm water
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • zout

Bereiding:

  • Doe alle droge ingrediënten samen met een flinke snuf zout in een kom en mix door elkaar.
  • Voeg dan 3 eetlepels zonnebloemolie toe en terwijl je aan het kneden ben voeg je beetje bij beetje het lauwwarme water toe.
  • Bedek het aanrecht met bloem en kneed hierop het deeg verder tot een egale deegbal. Maak de kom schoon.
  • Draai van het deeg 6 balletjes van gelijke grote en doe deze weer terug in de schone kom.
  • Giet hierover 1 eetlepel zonnebloemolie en draai de balletjes er even in om zodat alle kanten bedekt zijn met de zonnebloem olie.
  • Dek af met een natte theedoek en laat het geheel een kwartiertje rusten.
  • Zet een ruime koekenpan op het vuur en rol een van de bolletjes uit tot een ronde tortilla.
  • Doe deze in de hete koekenpan en bak de tortilla om en om gaar (ongeveer 30-45 seconden per zijde). Herhaal dit tot je van alle balletjes een tortilla wrap hebt gebakken.
  • Leg de tortilla’s op een bord en dek deze af met een vochtige theedoek. Je kunt de tortilla wraps direct eten. Eet smakelijk!

Tip: mocht het deeg erg plakkerig zijn kun je altijd wat extra bloem toevoegen. Als het deeg juist een beetje droog is kun je er wat extra water bij doen. Doe dit altijd beetje bij beetje en kneed het daarna weer goed door.