Bananenmuffins

Banaan is en geweldige vervanger voor suiker in koekjes, cakejes en taarten. De natuurlijke suikers geven het wel de zoete smaak die je gewend bent maar je hebt er minder voor nodig dan als je tafelsuiker gebruikt. Dat komt omdat de fructose uit de banaan twee keer zo zoet is als de glucose uit tafelsuiker. Een bijkomend voordeel is dat banaan veel vezels bevat en die zorgen voor een vol gevoel waardoor je er minder van hoeft te eten. Je kan de muffins eventueel nog versieren met bosbessen of amandelschaafsel.

Ingrediënten voor 6 muffins:

175 g banaan
150 g amandelmeel
3 eieren
20 g bruine suikervervanger
1 el kaneel
2 tl wijnsteenbakpoeder
snufje zout
topping: bosbessen en amandelschaafsel

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 160c. Pureer de banaan en meng het met de rest van de ingrediënten.
Verdeel het mengsel over 6 muffinvormpjes, strooi er amandelschaafsel en chocolade over en bak de muffins 30 minuten in de oven.