Boerenkool Risotto

Vandaag iets helemaal nieuws op de groep. Namelijk risotto maar niet zomaar risotto maar met boerenkool! Boerenkool mag natuurlijk niet ontbreken tijdens de koudere dagen en hoe leuk is het dan om er iets nieuws mee te proberen!

Ingrediënten (2 personen):

  • 150 gr boerenkool
  • 150 gr risottorijst
  • klont boter
  • 50 gr parmezaanse kaas
  • 2 trostomaten
  • 1 groente bouillonblokje
  • 1/2 ui
  • 1 knoflook
  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten

Bereiding:

  1. Verwarm een pannetje met 500 tot 600 ml water en laat hier het bouillonblokje in oplossen. Snipper de ui en knoflook fijn. Fruit aan in een pan met een beetje olie. Voeg na 2 minuten de risottorijst toe en roerbak even mee. Blus af met een scheutje witte wijn. Als deze is opgenomen voeg je ongeveer een soeplepel bouillon toe. Laat ook deze opnemen door de risottorijst en roer af en toe door. Voeg dan de boerenkool toe en laat slinken door de rijst. Voeg tussendoor ook de bouillon beetje bij beetje toe. Het kan zijn dat je een beetje bouillon over houd.
  2. Na in totaal ongeveer 25 minuten zachtjes koken is de risotto klaar. Proef of deze gaar is maar nog een kleine bite heeft, je wil geen prutje. Roer dan een klontje boter, de kaas en de stukjes tomaat er door. Serveer de boerenkool risotto met wat pijnboompitten en eventueel wat extra kaas.