Boerenkoolpesto

Deze week aten we op de groepen boerenkool maar dan op een andere manier, namelijk in de vorm van pesto! Deze pesto kun je natuurlijk voor verschillende dingen gebruiken, wij roerde hem door de pasta tot pasta pesto!

Ingrediënten voor 1 pot vol

  • 250 gr boerenkool
  • 100 gr parmezaanse kaas
  • 60 gr pijnboompitten
  • 4 teentjes knoflook
  • Sap van één citroen
  • Peper en zout
  • 200 ml olijfolie

Bereiding:

  1. Zorg dat de boerenkool goed gewassen is en blancheer daarna 3 minuten in ruim kokend water. Giet af en spoel na met koud water. Laat de boerenkool uitlekken.
  2. Rasp de parmezaanse kaas grof, de knoflook fijn en meng dit met de boerenkool, pijnboompitten, citroensap en 150 ml olijfolie in een keukenmachine.
  3. Voeg eventueel nog de overige olijfolie toe totdat de pesto de gewenste dikte heeft. Breng het op smaak met zout en peper.

Bewaartip: Schep de pesto in een (gesteriliseerd) glazen potje en schenk er een dun laagje olijfolie op. Sluit goed af en bewaar in de koelkast. Op deze wijze houd je het wel een dag of 5 goed.