Cake van havergrutten, amandelmeel, appel en abrikoos

Wat is het soms lastig om een snack mee te geven aan je kinderen zonder troep, voedzaam en dan ook nog lekker. Mijn jongens vinden deze cake heerlijk als 10 uurtje. Ik bak de cake op zondag en verpak ze per plak en geef ze er iedere dag een mee naar school en stiekem ook een voor mezelf mee naar het werk. Heerlijk!

Ingrediënten voor 6 dikke plakken:

  • 100 g havergrutten
  • 100 g amandelmeel
  • snuf kardemom
  • snufje kaneel
  • 1 appel
  • 5 gedroogde abrikozen
  • 3 grote eetlepels pindakaas
  • 100 ml kokosmelk
  • 2 eieren
  • amandelschilfers (voor de afwerking)

Benodigdheden:

  • bakpapier
  • cakevorm

Bereiding:

  1. Kook de havergrutten gaar in de kokosmelk en 300 ml water. Dit duurt ongeveer 20 min. Roer regelmatig tegen het einde van het kookproces.
  2. Snijd de abrikozen en appel in stukjes (appel hoeft niet geschild te worden).
  3. Meng de pindakaas met het amandelmeel, voeg de eieren en het fruit toe en tot slot gekookte havergrutten.
  4. Verwarm de over voor op 180 graden.
  5. Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet het deeg erin. Werk af met amandelschilfers. Zet dit voor 20 minuten in de oven.

Tip: mocht de cake nog wat soppig zijn, kunnen de losse plakken nog even terug de oven in om hem wat steviger te worden.

Deze cake is gemaakt van volwaardige natuurlijke producten en vult goed – en dat is ook normaal. Dat is nu eenmaal wat goede voeding doet: verzadigen, zodat je echt voldaan bent.