Chinese tomatensoep (met appelmoes)

Ingrediënten:
Voor 4-6 personen

1 liter groentebouillon
750 gram tomaten
1 blikje tomatenpuree (70 gram)
2 teentjes knoflook
2 bosui
1 ui
25 gram taugé
3 eetlepels appelmoes
1 eetlepel gembersiroop
1 theelepel geraspte verse gember
olie, peper en zout

Bereiding:

Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn en fruit dit aan in iets olijfolie. Voeg de tomatenpuree en de sambal toe en bak dit kort mee.

Snijd de tomaten in parten en voeg deze bij de uien. Pak 1,2 liter warm water en voeg 2 bouillonblokjes toe. Voeg de bouillon toe aan de pan en laat de soep ongeveer 10 minuten koken.

Pureer de soep glad met een staafmixer. Breng de soep op smaak met de gembersiroop (even tussentijds proeven), de azijn en eventueel wat extra peper en zout.

Garneer de Chinese tomatensoep met een handje taugé en wat fijngesneden lente ui en eventueel wat rode peper en verse peterselie. .