Indiase curry

Ingrediënten:

450 tofu
200 ml kokosmelk
100 ml water
2 blik tomatenblokjes (a 400 gram)
2 blikje tomatenpuree (a 70 gram)
4 uien
2 teen knoflook
2 eetlepel garam masala
4 theelepels gemberpoeder
2 theelepel korianderpoeder
2 theelepel komijn
2 theelepel kurkuma
peper, zout, extra garam masala

Voor erbij: naanbrood, witte rijst

Bereiding:

  • Dep de tofu even kort droog en snij in blokjes.
  • Doe een beetje olie in een koekenpan en bak de blokjes rondom even aan tot ze iets verkleurd zijn. Kruid naar smaak met peper en zout.
  • Leg de blokjes tofu op een keukenpapiertje na het bakken.
  • Snipper het uitje en snij de knoflook fijn.
  • Doe opnieuw (indien nodig) een beetje olie in dezelfde pan en fruit de ui en knoflook even kort aan.
  • Voeg dan de droge kruiden toe en bak deze even kort mee.
  • Doe de tomatenpuree erbij en bak ook dit even kort mee.
  • Voeg dan de tomatenblokjes toe en breng dit samen met de kokosmelk even aan de kook.
  • Breng de curry op smaak met peper, zout en eventueel extra garam masala.
  • Voeg tot slot de tofu toe en verwarm kort in de saus. Serveer met rijst/ naan/ salade of groene groenten zoals sperziebonen bijvoorbeeld. Eet smakelijk!