Lente ui soep

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 2 bosjes lente ui
  • 1.5 l bouillon
  • 1 ui
  • Stukje verse kurkuma
  • Stukje verse gember
  • Flinke pluk edelgistvlokken
  • 30 gram verse koriander
  • Rood pepertje (voor als je van pittig houdt)
  • Roomboter om in te bakken
  • (optioneel, slagroom)
  • Limoenrasp

Bereiding:

  1. Snij de ui, knoflook, peper, gember en kurkuma fijn en fruit in soeppan met wat roomboter
  2. Snij de lente ui in ringen en voeg toe, bak kort mee
  3. Strooi wat edelgistvlokken over het mengsel
  4. Vul de waterkoker en zet aan
  5. Snij de koriander fijn en voeg toe aan mengsel
  6. Doe kokend water bij mengsel en voeg bouillon toe
  7. Haal soep van het vuur en pureer met de staafmixer
  8. (optioneel; roer de slagroom door de soep en zet nog even op laag vuur)
  9. Serveer de soep met wat verse bosui, koriander en limoenrasp