Ingrediënten (voor 4 personen):
- 2 bosjes lente ui
- 1.5 l bouillon
- 1 ui
- Stukje verse kurkuma
- Stukje verse gember
- Flinke pluk edelgistvlokken
- 30 gram verse koriander
- Rood pepertje (voor als je van pittig houdt)
- Roomboter om in te bakken
- (optioneel, slagroom)
- Limoenrasp
Bereiding:
- Snij de ui, knoflook, peper, gember en kurkuma fijn en fruit in soeppan met wat roomboter
- Snij de lente ui in ringen en voeg toe, bak kort mee
- Strooi wat edelgistvlokken over het mengsel
- Vul de waterkoker en zet aan
- Snij de koriander fijn en voeg toe aan mengsel
- Doe kokend water bij mengsel en voeg bouillon toe
- Haal soep van het vuur en pureer met de staafmixer
- (optioneel; roer de slagroom door de soep en zet nog even op laag vuur)
- Serveer de soep met wat verse bosui, koriander en limoenrasp